18 Nisan 2020 Cumartesi

RENK (Meydan Okuma 3.Gün)





Bugünkü sorumuz şu:
"Bugün kendini hangi renk hissediyorsun?"

Pembe rengi çok severim. Bana çocuk olmayı, çocuk kalmayı, masumiyeti, şeker gibi tatlı bir dünya arzusunu hatırlatıyor. Çoğunlukla böyle hissetmek için illaki bir yerimde pembe rengi kullanmaya çalışırım. Ama bazen pembenin içine başka renkler karışıyor. 

Uzun süredir kendimi gri bir sis bulutunun içinde hissediyorum. Dışarıda sapsarı, pırıl pırıl bir güneş varken bunu hissetmek hoş değil. İşin kötüsü ruhumdaki bu grilik sadece dışarıya rahatça çıkamamanın tedirginliğinden kaynaklanmıyor. Dünya, belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalıp ne yapacağını şaşırmış hale gelmeden önce de ben, kendi küçük dünyamda yolumu kaybetmiş, ne yapmalıyım, nereye gitmeliyim, yarınımı nasıl şekillendirmeliyim, nasıl davranmalı, hareket etmeliyim diye kıvranıp duruyordum.

Oysa yarın yoktur. Bu dünyanın yarını yoktur. Bizim küçük kıyametimiz, ölümümüz ne zaman gelecek belirsiz... Belki de bu yüzden bugünü en iyi şekilde yaşamak gerekiyor. Mutlu olmanın ve mutlu etmenin yollarını bir şekilde keşfetmeye mecburuz.

Bu dünyanın geçici olduğunu fark ettiğimizde belki de mutluluğa giden yolun en keskin dönemecini yarılamış olacağız. O zaman içimizde sapsarı bir güneş doğacak. 


10 yorum:

  1. Hepimizin içine zaman zaman o grilik yerleşiyor, ama yine de dilerim ki pembe her an daha baskın olsun senin içinde.
    Kalp de pembe olsun, pembe enerjisi verip mutlu etsin❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep,

      Hepimizin kalbi de hayatı da toz pembe olsun.

      :)

      Sil
  2. Yakın zamanda içine capcanlı bir güneş doğar da o gri bulutları yok eder inşallah. Yeni gelmişsin buraya sanırım. Yazılarını okurken tanıdığım birine benzettim seni. Yazdıkça içindeki güneşin büyümesi dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thestoriesfromthestars,

      Merhaba :)

      Amin. Hepimizin içine güneş doğsun. Bu sıralar buna çok ihtiyacımız var.

      Ben de seni birine benzettim, daha önce tanıştığım ve bir daha görmemiş olsam da hala net bir biçimde anımsadığım birine. İnsan insana benzermiş :)



      Sil
  3. İnşallah masmavi bir gökyüzünde sapsarı birgüneş olacak.

    YanıtlaSil
  4. Şu sıralar hepimiz ara sıra griye çalıyoruz. Çok takılma bu duruma. Diğer renkleri de içimizde barındırdığımızı unutmadan geçirmek lazım günleri. Hem grinin yanına her renk yakışır :) Yalnız bırakma griyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşenur Yılmaz,

      Hepimiz gökkuşağı gibiyiz. Diğer renkleri de unutmamalıyız tabii ki.

      :)

      Sil
  5. en güzeli anı yaşamak 🌼😊 Rabbim güzel günler görmeyi nasip etsin inşallah hepmize gri renk severim 😊 gönlüne sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil

MACERANIN SONU

Bugün meydan okumanın son günüydü. Birkaç gün fire versem de tamamlayabildiğim için mutluyum. Sanal alem koca bir ok...